Annons

Annons


Asiatiska musslor

Hej godingar.
Detta är verkligen vad jag kallar snabbmat. Det kanske låter lite krångligt eller svårt men oj vad lätt och snabbt det går.
Detta recept är en variant på den klassiska franska rätten Moule Marinere (en favorit hos mig). Detta recept blir lite ”hälsosammare” eftersom det inte är någon grädde utan kokosmjölk istället. Dock kan jag inte säga vilken som är min favorit, denna variant eller den klassiska 🙂
mussel muuuuserl vin

Annons

Ingredienser:
1 nät musslor
2 dl vitt vin
1 burk kokosmjölk
2 tsk sesamolja
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 kruka koriander
1 st chili
2 cm ingefära
2 tsk fisksås
1 st fiskbuljongtärning/fond du chef
Salt och svartpeppar
1 st lime
Honung

Gör såhär:
Skölj och borsta alla musslor. Släng alla dom som är söndriga eller som inte stänger sig när du knackar dom i diskbänken.
Finhacka lök, vitlök, ingefära och chili och fräs detta i en stor kastrull med sesamoljan.
Tillsätt sedan musslorna och rör om.
Tillsätt vinet och rör om.
Tillsätt kokosmölken, buljong och fisksås och sätt på locket.
Koka tills musslorna har öppnat sig (2-3 min).
Ta upp alla musslor och lägg i en skål.
Nu kan du reducera ned ”soppan” för att få lite mer smak och rätt smak.
Smaka av med salt, peppar, pressad lime och lite honung.
När du är nöjd med smaken så lägg tillbaks musslorna, finhacka koriander och strö över.

Servera detta tillsammans med ett gott surdegsbröd som du doppar i den fantastiska såsen/soppan.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin