Annons

Annons


Kladdkaka med brynt smör

En enkel och underbart god kladdkaka med brynt smör, karamelliserad mjölk och riskakor. Mums säger jag!

Hej på er.
Alltså den här kladdkakan!!! Jag lovar att ni kommer att älska den 🙂

Ingredienser:
125 g smör
3 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
2 nypor flingsalt
1,75 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl karamelliserad mjölk
2 st naturella/lättsaltade riskakor

Annons

Ex på tillbehör: Turkisk yoghurt & mylta (hjortron). Glass eller grädde med syrliga bär.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Bryn smöret.
Smörj en rund form med löstagbar kant med smör.
Tillsätt alla andra ingredienser till kladdkakan i kastrullen med smöret.
Häll smeten i formen och klicka ut karamelliserad mjölk.
Smula sönder riskakorna och strö över kladdkakan och tryck ned bitarna lite.
Sätt in kakan i ugnen i ca 15 min.
Alla ugnar är ju olika så håll koll så att den inte blir för torr i mitten.
Ta ut kakan och låt den vila i minst 5 min innan ni hugger in 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin