Annons

Annons


Falafel i stekpanna

Falafel är min absoluta favorit vegetariska rätt! Dessutom när det är enkelt att tillaga i stekpanna.

Falafel kan vara en av de godaste vegetariska rätterna jag vet. Det är väldigt enkelt att göra och man behöver faktiskt inte fritera utan det går superbra att steka dem också 🙂

10 st falafel

Ingredienser:
1 förp förkokta kikärtor (ca 230 g)
1 st gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
1/2-1 dl persilja
1/2 chili eller 1 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1/2 tsk paprika pulver
2 msk majsstärkelse
Salt & svartpeppar
Rapsolja att steka i

Annons

Gör såhär:
Häll av spadet från kikärtorna.
Lägg i en bunke och tillsätt alla andra ingredienser.
Mixa med en stavmixer.
Smaksätt med salt och peppar.
Lättast är göra avlånga falafel med hjälp av två skedar (så slipper du kladda med fingrar).
Hetta upp ca 3 msk olja i en stekpanna och lägg i falafeln.
Stek ca 2 minuter på varje sida eller så att alla har fått fin gyllene färg.

Tillbehör: Libabröd, smulad fetaost, ättiksgurka, persilja, tsatsiki och tomat.  MUMS!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin