Annons

Annons


Hälsosamma blåbärspannkakor

Så himla goda pannkakor som både är gluten- och laktosfria.

Hej på er.
Idag bjuder jag på en frukost- eller mellanmålsfavorit här hemma. Dessa pannkakor tål mycket högre värme än vanliga pannkakor så var inte rädd att dom bränns.

Ingredienser:
4 dl kokosmjölk
2 dl rismjöl
1 dl kallt vatten
2 st ägg
1 krm salt
1 msk honung
1,5 dl färska eller frusna blåbär
Kokosolja eller smör att steka i

Annons

Ex på tillbehör: Turkisk yoghurt, vispad kokosgrädde, honung och mynta.

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa så att allt har blandat sig.
Värm en stekpanna på max med kokosolja eller smör i.
Häll i smeten och gör två st lite mindre pannkakor i taget.
När det börjar bli massa små hål i på ytan och den har blivit fast är det dags att vända.
Går den sönder så har du vänd den för tidigt.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin