Annons

Annons


Inlagd sill med chili och gurka

Godaste sillen till midsommar! Enkel att göra och jag lovar att den gör succé.

Hej på er.
Midsommar närmar sig med stormsteg. Glöm inte att lägga in sillen så att den hinner gotta till sig 🙂

1481927_10152816692090981_33710707_n11301590_10152816692125981_1758090140_n11297695_10152816692045981_1537603227_n11358735_10152816692155981_1061530831_n

1 burk

Ingredienser:
1 burk inläggningssill ca 420 gram
2 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl ättikssprit
1 st chili
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1 dm gurka
1 st färsk lök med blast
1/2 st lime

Annons

Gör såhär:
Koka upp vatten, socker och ättika. Låt svalna!
Skär gurkan på mitten och gröp ut det vattniga i mitten.
Skär gurkan, chili & löken i tunna skivor. Skär även ned blasten på löken.
Hacka gräslök & dill.
Öppna sillburken och skär bitarna i 2 cm långa skivor.
Varva sedan sill, chili, gurka, lök, gräslök & dill.
Pressa sedan över en halv lime.
När lagen har svalnat, häll över den på sillen och ställ in i kylen i minst ett dygn.

Om du gillar ingefära kan du även hacka ner en liten bit.
Perfekt att bjuda på midsommar eller att ge bort som present.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin