Annons

Annons


Långkok på högrev till Bi Bim Bap

Hej.
Som alla ni vet så älskar ju jag långkok och efter min favoriträtt (tacos) så kommer denna underbara rätt, Bi Bim Bap!
Denna fredag till ära så bjuder jag på ett fantastisk recept på ett asiatiskt långkok som blev magiskt. Så testa nu detta i helgen! 🙂
14610779_10153740712155981_907402705_n dsds
Ingredienser
:
ca 1 kg högrev
2 st gula lökar
1 st chili
ca 1 dm ingefära
4 st vitlöksklyftor
1 dl japansk soya
ca 2-3 dl ljus öl
2 msk misopasta
3msk sesamolja
1 msk fisksås
2-3 msk honung
Salt & svarpeppar

Annons

Gör såhär:
Putsa och skär köttet i bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Häll cirka 1 msk sesamolja i en gjutjärnsgryta och stek köttet i omgångar så allt får fin färg.
Tillsätt sedan lök, chili, ingefära och vitlök och fräs i någon minut.
Häll sedan på öl, misopasta, soya, 2 msk sesamolja, fisksås, honung, salt och peppar.
Låt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan får stå och småkoka under lock i cirka 3-4 timmar.
När det börjar närma sig servering så ta av locket och låt den underbart goda såsen få reducera ner lite.

Servera med t.ex. kokt ris, morötter, shitaki, bönor, böngroddar, picklad gurka, betor, solstekt ägg och massor av koriander och lime.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin