Annons

Annons


Kladdkaka med lemon curd och blåbär

Här får ni världens lättaste och godaste kladdkaka med citron & blåbär. Servera med en klick grädde och svenska jordgubbar.

Hej på er.
Semester innebär mycket ledighet och visst är det så mysigt att baka en kaka och bjuda sin nära och kära på? 

Ingredienser:
175 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
1 st citron
2 dl vetemjöl
1 dl lemoncurd (färdigköpt eller hemmagjord)
1 dl frusna blåbär

Annons

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite grann.
Tillsätt sedan socker, salt vaniljpulver, ägg, citronsaft från hela citronen och även lite citronskal.
Rör om.
Tillsätt sedan mjölet försiktigt och rör bort alla klumpar.
Smöra och mjöla en form med löstagbar kant och häll i smeten.
Klicka sedan i lemoncurd jämt fördelat över hela kakan och strö över blåbären.
Sätt in kakan i ugnen i cirka 12-15 minuter.
Servera med lättvispad grädde eller glass & självklart svenska jordgubbar.

Kom ihåg:
Alla ugnar är ju olika så tiden kan ju variera från ugn till ugn det bästa sättet att se om en kladdkaka är klar är att känna på kakan med en potatissticka. Stoppa ner stickan i mitten på kakan, sitter det deg kvar på den och kakan är fast i kanterna så är den perfekt.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin