Annons

Annons


Löjromspizza 2.0

Kan man tröttna på löjromspizza? Svar nej! Fick till det bästa receptet hittills, ni måste testa.

Hej på er.
Den må vara lite tjatig men oooj vad god den är. Denna gången slog jag mina andra löjromspizzor överlägset. Inte jättestor skillnad med oj vad goda de blev, TRY IT! Vill du hellre göra en glutenfri botten så klicka HÄR.

Annons

2 st runda pizzor

Ingredienser:
25 g färsk jäst
1,5 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
1 tsk honung
2 krm salt
3,5-4 dl vetemjöl special

2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad prästost
1 st buffelmozzarella
1 knippe dill
ca 1 dl löjrom
1 st rödlök
1 st citron
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på grill och max-temperatur.
Ställ in din pizzasten (om du har en sån i god tid, gärna 2 h före)
Smula jästen i en bunke och tillsätt det 37-gradiga vattnet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt olja, honung, salt och vetemjölet lite i taget. Men spara ca 0,5 dl lite utbakning.
Knåda degen för hand eller i maskin tills den är elastisk och fast.
Låt sedan jäsa i under handduk i minst 30 min.
Dela sedan degen på 2 och kavla ut till runda bottnar.
Förgrädda bottnarna i cirka 2 minuter. (inte så att dom får färg).
Ta ut dom och montera på toppingen.
Börja med att smeta på crème fraiche, strö sedan på riven prästost.
Dela mozzarellan på 2 och fördela ut på varje pizza.
Salta och peppra.
Grädda pizzorna i cirka 4 minuter eller tills den fått en gyllene färg.
Ta ut pizzorna och toppa med finhackad lök, dill och löjrom.
Servera med citronklyftor och ev lite crème fraicheklickar på toppen.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin