Annons

Annons


Mexikansk sötpotatis & morotssoppa

Hej godingar.
Denna soppa blev en riktig höjdare. Hälsosam, supergod och dessutom väldigt lätt att göra. Den är helt vegetarisk och helt vegansk (om man utesluter turkisk yoghurt som tillbehör).
Jag lovar att ni kommer att gilla den 🙂
14409070_10153706429720981_1673366148_n

Ingredienser:

1,5 tsk spiskummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 st stor sötpotatis
5 st morötter
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
Ca 7-8 dl vatten
2 st grönsaksbuljong tärningar
2-3 dl kokosmjölk
Salt & svartpeppar
2 st lime
1 kruka koriander
1 frp kikärter
Ev. turkisk yoghurt till servering

Annons

Gör såhär:
Skala sötpotatisen och morötterna och skär dom i bitar.
Hacka lök, chili och vitlök.  (inget behöver finhackas eftersom allt ska mixas).
Hetta upp en ganska stor kastrull med olivolja och fräs på paprikapulver och spiskummin lite (för att få ut mycket smak).
Tillsätt sedan lök, chili och vitlök. Fräs i någon minut utan att det tar färg.
Tillsätt sedan sötpotatisen och morötterna och rör om.
Häll på vatten och 2 st grönsaksbuljongtärningar och sätt på lock.
Låt koka i cirka 10-15 minuter tills allt rotfrukterna är mjuka.
Tillsätt kokosmjölken och mixa soppan slät med en stavmixer.
Smaka av med mycket salt, svartpeppar och en pressad lime. (spara en lime till servering).
Rostade kikärtor: Häll av spadet från kikärtorna och rosta dom i en het & torr stekpanna. Smaksätt dom med valfri krydda, jag använde chilipulver, spiskummin och salt. Rör om då och då, rosta dom i cirka 10-15 minuter.

Servera soppan med det rostade kikärtorna, massor av koriander, en limeklyfta att pressa på och eventuellt några klickar turkisk yoghurt.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin