Annons

Annons


Panerad Halloumi

Vem älskar inte halloumi? Serveras med portabello, chilimayo, snabbkimchi och koriander. Mums säger jag!

Hej.
Här kommer ett supergott vegetariskt recept som jag älskar.

Ingredienser:
2 st gem- eller hjärtsallad
1 förp. halloumi
1 st ägg
2-3 dl panko
2 st morötter
1/4 dels vitkålshuvud
1 msk sambal oelek
2 st portabello
1 krm rökt paprikapulver
1 kruka koriander
1 dl chilimayo, recept HÄR
2 st lime
1 st avokado
Salt

Annons

Jag serverade även libabröd hed hummus till 🙂

Gör såhär:
Dela halloumin på mitten, du ser redan att det är ett ”snitt” i den.
Dela sedan osten i ca 1/2 cm bitar.
Vispa ett ägg på en tallrik och lägg ostbitarna där.
Vänd sedan på en tallrik med panko.
Skär morötterna i tunna ”stänger” och skiva avokadon.
Skär vitkålen i bitar och lägg i en skål och strö över ca 1/2 tsk salt.
Krama vitkålen med händerna i ca 1 min så att den mjuknar lite, tillsätt sambal och rör om.
Stek halloumin i en stekpanna med olja och smör tills dom har fått fin färg på båda sidor.
Skär portabello i tunna skivor.
Stek svampen i smör och strö över lite paprikapulver över alla bitar och salta.
Svampen är klar när den är lite krispig.
Servera detta tillsammans i salladsblad och toppa med chilimayo, koriander och pressad lime.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin