Annons

Annons


Pekinganka serverat i rispannkakor

Hej på er godingar.
Det här är en av mina och min sambos favoriträtter! Det är så sjukt gott och går alltid hem. Detta är min variant på den goda rätten pekinganka och jag hoppas att ni kommer älska den lika mycket som jag 🙂

Annons

Ingredienser, pannkakor:
3 dl kokosmjölk
2,5 dl rismjöl
2 dl kallt vatten
2 ägg
1 krm salt

Ingredienser, anka:
400 g anklår
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad koriander
1 st ancho chili
2 cm ingefära
1 msk misopasta (kan uteslutas)
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
1/2 dl vinäger
33 cl ljus öl
1 dl japansk soja
1 msk honung

Tillbehör: Hoisinsås, morötter, koriander, picklad rödlök, gurka, lime och chilimayo.

Pannkakor, gör såhär:
Blanda kokosmjölk, rismjöl, vatten, ägg och salt i en bunke och vispa till allt har löst sig.
Ställ i kylen och förbered det andra.
Stek sedan pannkakorna i en riktigt varm stekpanna med smör eller olja.
Gör dom inte för stora utan som på bilderna.
Stek dom krispiga och lite gyllene på båda sidor, tänk på att det tar längre tid än vanliga pannkakor och dom är lätt att förstöra om man tar dom för tidigt, men när dom är klara så är det riktigt lätt att vända dom.

Anka, gör såhär:
Ta fram en gjutjärnsgryta eller tryckkokare.
Lägg i ankan.
Mixa alla kryddor, ingefära, lök, vitlök, chilis och vinäger i en mixer och mixa till en ”pasta”.
Tillsätt sedan pastan i grytan och fräs i någon minut.
Häll sedan på öl, misopasta, soja, fisksås och honung.
Låt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan får stå och småkoka under lock i cirka 3-4 timmar.
(om du använder tryckkokare tar det cirka 25-30 min).
När det börjar närma sig servering så ta av locket och ta upp anklåren.
Dra isär köttet med två gafflar. Tänk på att köttet kommer att kännas hårt om man jämför med ex högrev.
Låt den underbart goda såsen få reducera ner så att det inte är trögflytande och tillsätt köttet igen.

Servera ankan på pannkaka med alla goda tillbehör.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin