Annons


Pizza med rabarber och rökt sidfläsk

En pizza bianco med rabarber, sidfläsk och vitkål. Skapar magi i munnen!

Hej på er.
Denna topping på pizza tycker jag är ett måste att testa. Jag lovar att den kommer göra succé!!

Välj mellan att göra någon av dessa bottnar, eller köp färdig:

Kalljäst pizzadeg >>
Glutenfri pizzadeg >>

Annons

Ingredienser:
1 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta
1 st rabarber
2 msk honung
1 dl riven ost
ca 1 hg tunt skivad rökt sidfläsk (köp i charken)
1/2 st gul lök
1 st mozzarella
ca 1 dl vitkål i skivor
Salt och svartpeppar

Gör såhär:
Gör pizzadegen enligt någon av ovan länkar eller köp färdig.
Förgrädda pizzan i ca 1-2 minuter. Den ska inte få färg utan bara bli fast.
Skala och finhacka rabarbern och lägg i en kastrull.
Koka upp och tillsätt ca 1/2 dl vatten och honung. Låt koka ihop till en kompott, ca 3 min.
Blanda crème fraiche med en vitlök och lite salt.
Strö sedan över riven ost och sedan finstrimlad lök.
Fördela sedan sidfläsket och klicka ut rabarberkompotten.
Toppa med vitkål och avsluta med delar av mozzarellan.
Salta och peppra.
Sätt in i ugnen på maxvärme i cirka 4 minuter. Men håll koll så att den inte bränns.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin