Annons

Annons


Risotto med chorizo

Hej.
Risotto är alltid en risotto! Och fasen vad gott det är. Denna risotto blir verkligen matig och supergod! Jag lovar att ni kommer att älska den 🙂


Ingredienser:
1 dl olivolja
2 st schalottenlökar
3 dl Arborioris
2,5 dl vitt vin
Ca 1 liter kalvbuljong
2 dl finriven parmesanost
Salt & svartpeppar
1 paket med 3 färska chorizo
ca 10 st skogschampinjoner
ca 10 st cocktailtomater

Annons

Gör såhär:
Värm fonden/buljongen i en kastrull.
Finhacka och fräs schalottenlöken i olivoljan på ganska låg värme utan att den tar färg.
Häll sedan på riset och höj värmen. Låt riset och löken fräsa under omrörning tills riset känns torrt.
Detta gör man för att riset skall absorbera vätskan bättre.
Häll på vinet och rör om hela tiden, låt vinet ånga bort helt.
Tillsätt sedan buljongen lite i taget och tillsätt halverade tomater.
Börja med 2-3 dl och ta sen 1 dl i taget tills önskad konsistens.
Det är viktigt att man rör om ofta!
För att få en ultimat risotto så skall den vara lös och riset skall ha en kärna i mitten som ger ett tuggmotstånd.
Från det att du häller på buljongen tar risotton mellan 17 och 22 minuter att göra.
Ta av skinnet på chorizon och smula sönder den i en stekpanna.
Stek tillsammans med champinjoner som är delade på fyra.
När risotton nästan är klar tillsätts korven och champinjonerna.
Tillsätt mer buljong om den blir för stabbig.
När den är klar tas den bort från plattan och parmesanosten vänds ner.
Smaka av med salt och peppar.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin