Annons

Annons


Rödtunga med blomkålspuré

Hej på er.
Hoppas allt är fint.
Idag bjuder jag på ett fantastiskt gott recept på rödtunga! En otroligt god fisk som jag kommer att köpa oftare 🙂


Ingredienser:
Rödtunga för 4 personer
1 dl panko
ca 300 sidfläsk eller bacon
1 st blomkålshuvud
2 dl grädde
25 g smör
1 krm muskot
1 krm vitpeppar
1 st fänkål
1 msk vinäger
ca 15 st champinjoner
1 påse bladspenat
Salt och svartpeppar

Annons

Gör såhär:
Sätt ugnen på 210 grader.
Lägg fisken i en form som är insmord med smör, salta och peppra på den.
Strö över panko.
Sätt in i ugnen tills pankon har fått lite färg, tänk på att fisken är tunn och blir snabbt klar.
Koka blomkålen med salt tills den är mjuk.
Värm grädde, smör, riven muskot och vitpepeppar i micron eller på spisen.
Blanda grädden med blomkålen och mixa slät med stavmixer.
Skiva fänkålen tunt med en mandolin eller på en osthyvel.
Lägg i iskallt vatten tillsammans med vinäger och ställ i kylen.
Skär fläsket smått och knaperstek.
Skär svampen på 4 och stek dessa tillsammans med bladspenat i smör, salt och peppar.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin