Annons

Annons


Rotsakssoppa

Hej på er.
Äntligen är höstkylan här (ja, jag har längtat). Hösten är faktiskt min favorit årstid med allt som den tar med sig, snygga/sköna kläder, svamp i skogen, tända ljus, soppor och oändligt med långkok.
Idag bjuder jag på en riktig smaskig och god soppa nu på hösten. Perfekt när rotfrukterna är så billiga överallt. Vill du göra den helt laktosfri kan du bara byta ut grädden mot kokosmjölk eller späda med mer vatten.
IMG_2131 IMG_2132

Annons

Ingredienser:
1 st stor kålrot
3-4 st morötter
4 st potatisar
1 st blomkålshuvud
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
1 st chili
2 st grönsaksbuljongtärningar
ca 1,5 liter vatten
1 msk citronsaft eller vinäger
1-2 dl grädde
Salt & svartpeppar
2 tsk riven pepparrot

Gör såhär:
Skala och hacka alla rotsaker i mindre bitar och lägg i en gryta tillsammans med blomkålen och hackad purjolök och häll på vatten så att det täcker allt.
Tillsätt buljongtärningarna, finhackad chili (mängd efter vad du vill ha för styrka) och vitlök.
Låt koka tills allt har mjuknat och mixa soppan slät med en stavmixer.
Tillsätt grädde och eventuellt mer vatten om du tycker att soppan har blivit för tjock.
Smaksätt med citronsaft, riven pepparrot, salt och svartpeppar.
Koka upp i någon minut.

Servera med valfritt tillbehör.
Jag serverade min soppa med friterade morotsskal, smulad fetaost, lite spenat, ännu mera pepparrot och självklart knäckebröd till 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin