Annons

Annons


Soja-bakad kål med krispig kyckling

Vad tror ni om ugnsbakad kål med soja och sesamolja? Serveras med färdigköpt grillad kyckling. En enkel och god maträtt när tiden eller orken inte finns.

Hej på er.
Älskar ni kål så måste ni testa detta. Såå himla gott!
Ja, man får fuska med färdiggrillad kyckling ibland 🙂

Ingredienser:
1/2 grillad kyckling
1/ st vitkålshuvud
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
1 st lime
1 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
Sirachasås
Ev: 2 dl turkisk yogurt m.1 förp smulad fetaost, salt och peppar.

Annons

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kålen och löken i klyftor och lägg i en ugnssäker form.
Skiva 2 st vitlöksklyftor och blanda i.
Ringla över sesamolja och 1/2 dl soja.
Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills det har blivit mjukt och lite krispigt.
Dra isär kycklingen och ta bort allt ben.
Värm en stekpanna med lite sesamolja och stek kycklingen krispig.
Tillsätt sedan 1/2 dl soja.
Servera den goda kålen med krispig kyckling, pressa över lime och toppa med sirachasås.
Är du en såsmänniska så servera den turkiska yoghurten med fetaost till 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin