Annons

Annons


Taco på Julskinka

Annons

Hej på er.
I förrgår gjorde jag ovanligt nog tacos här hemma.. Men inte vilken taco som helst utan på julskinka.
Det är perfekt att köpa nu när den är så billig. 39 kr/kilo kostar julskinkan nu och man kan använda den till så mycket. Fick tag på en riktigt fin ekologisk dessutom 🙂
IMG_2627
IMG_2620 IMG_2623 IMG_2625
Ingredienser:
1-2 kilo julskinka (rimmad, ej kokt)
2 st gullök
4 st vitlöksklyftor
1 st anchochili
1 st chipotle
1 msk torkad korianderblad
3tsk spiskummin
1tsk rökt paprikapulver
2tsk lökpulver
1/2 dl musovadosocker eller honung
1 flaska ljus lager (500 ml)
1/2 dl vitvinsvinäger

Gör såhär:
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg alla torkade chili i en gryta med 1/2 dl vatten och koka i cirka 1 minut.
Lägg chilin, lök, vitlök, alla kryddor i en mixer och mixa slät.
Sätt en gjutjärnsgryta på spisen och lägg i olja/smör och stek julskinkan med svålen kvar så att alla sidor får färg.
Tillsätt sedan ”chilimixen” och rör om.
Tillsätt öl, socker och vinäger.
Koka upp och ställ in grytan med lock på i ugnen i cirka 5-6 timmar.
Tiden är beroende på hur stor julskinka du har köpt. Men när det är klart ska du lätt kunna dra isär köttet med två gafflar.
När köttet är klart. Ta upp det och låt det ligga på en tallrik så länge.
Ställ grytan på spisen och reducera ner vätskan tills 1/3 återstår. Det ska bli lite trögflytande.
Lägg tillbaka köttet och dra isär med två gafflar.

Tillbehör: bröd, guacamole, koriander, turkisk yoghurt, picklad rödlök och lime. (du väljer precis vad du vill)

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin