Annons

Annons


Asiatisk nudelsallad med flankstek

En enkel och fräsch nudelsallad med massa asiatiska smaker som ingefära, chili, lime, koriander. Ett måste i sommar :)

Kan man få nog av asiatiska smaker? Nej, jag tror inte det 🙂

Ingredienser:
ca 600 g flankstek
1 förp risnudlar
1/4 dels rödkålshuvud
2 st morötter
1 st knippe salladslök
2 st lime
3 cm ingefära
2 st pak choi
2 msk sesamolja
1 msk fisksås
1 msk honung
1 dl japansk soja
1/2 chili
ev. sesamfrön
1 kruka koriander
1 dl cashewnötter

Annons

Gör såhär:
Tänd grillen eller sätt på stekpannan till köttet.
Salta och peppra köttet.
Grilla eller stek köttet tills temperaturen visar 54 grader, låt sedan vila i minst 5 min.
Skär pak choi och stek eller grilla i cirka 2 min. (det ska fortfarande vara lite tuggmotstånd)
Koka nudlarna enligt förpackning och skölj sedan i kallt vatten.
Skär morötter och rödkål i strimlor.
Skär salladslöken i mindre bitar.
Blanda dressingen: soja, honung, 1 st pressad lime, fisksås, riven ingefära, sesamolja och finhackad chili.
Blanda dressingen med dom kalla nudlarna.
Vänd ihop med grönsakerna och lägg upp på ett fint fat.
Skär upp köttet tunt.
Lägg på köttet och pak choi på fatet.
Finhacka nötterna och strö över.
Toppa med koriander, sesamfrön och skivor av lime.

Toppa ev med lite salt 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin