Annons

Annons


Caprese

En italiensk klassiker. Mozzarella, tomater, basilika och olivolja. Kan det bli enklare och godare?

Hej godingar.
Något som är svårslaget är en riktigt god caprese. När jag och min sambo var i Rom förra sommaren så åt vi en buffelmozzarella som slår allt vad mozzarella heter. Den smakupplevelsen är svårslagen och jag drömmer än idag om denna stora hemmagjorda mozzarella som serverades på en bakgård i Rom.
När ni gör en caprese, tänk då på att inte köpa någon billig mozzarella i mataffären utan lägg hellre lite extra pengar och få en riktigt god buffelmozzarella. Jag lovar att det är värt det.

Annons

Ingredienser: 
1 st buffelmozzarella
ca 15 st små tomater i olika färger
1/2 dl olivolja av fin kvalité
Salt
Svartpeppar
Färsk basilika

Gör såhär:
Dela mozzarellan och tomaterna med händerna i bitar och lägg på ett stort fat.
Ringla över olivolja, salta och peppra.
Toppa med små basilika blad och servera med något gott bröd.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons