Annons

Annons


Chili con Carne

En het och smakrik chili con carne som serveras på ett annat vis än med ris.

Hej på er.
Chili con carne är verkligen en favorit hos mig sedan barnsben. Det är fantastiskt gott att servera med nachochips och lite olika goda tillbehör.

11063087_10152640195445981_1474340701_n    11076133_10152640194730981_1285159806_n

Ingredienser:
1 kilo nötfärs
2 st gul lök
1 st paprika
4 st vitlöksklyftor
1 st röda chili
1 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 msk flytande honung
2 msk citronsaft eller vinäger
2 dl hemmagjord kalvfond (alternativt 1 msk koncentrerad)
200 g krossade tomater
1 burk vita bönor i chilisås

Annons

2 dl crème fraiche
Körsbärstomater
1 påse nachochips
+ andra valfria tillbehör

Gör såhär:

Börja med att hacka lök, vitlök, paprika och chili. Fräs detta med olivolja i ca 5 min på låg temperatur.
Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek nötfärsen tills den är klar.
Häll lökblandningen över nötfärsen och rör om.
Tillsätt krossade tomater, kalvfond och kryddor och låt koka i minst 20 minuter, ju längre desto bättre.
Tillsätt citronsaft och honung.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillsätt bönorna de sista fem minuterna.
Servera med körsbärstomater, crème fraiche och nachochips!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons