Annons

Annons


Enkel blåbärspaj med pistagenötter & citron

Äntligen är blåbären här, vilket innebär blåbärspaj!! Detta recept är både enkelt och supergott!

Häromdagen var vi ute och plockade blåbär och oj vad mycket vi hittade. Så ut i skogen och fyll både frys och mage. Har du inte pistagenötter eller citron hemma så skippa det bara 🙂

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
3 msk socker
1 nypa salt

Annons

ca 1 liter blåbär
1 dl socker
1/2 msk potatismjöl
1/2 dl pistagenötter (kan uteslutas)
1/2 st citron

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda socker, salt, mjöl och havregryn i en bunke.
Skär smöret i kuber och nyp ihop med ovan till en smuldeg.
(är smöret ej rumsvarmt så värm det lite snabbt i micron).
Blanda blåbär med potatismjöl och socker i en form.
Riv över ca 1 tsk citronzest och 1 tsk pressad citron.
Smula över degen och strö över hackade pistagenötter.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Servera med glass eller grädde. Är man riktigt sugen som jag var häromdan så serverar man ovispad grädde 😉

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin