Annons

Annons


Fisktaco på gös

Fisk tacos med färsk fisk är svårtslaget. Servera en saftig friterad gös med massa goda tillbehör och mafesten är fulländad.

Hej godingar.
Tacos är ju typ det bästa vi vet hemma hos oss och kan äta det flera gånger i veckan. Det bästa är att man kan variera det huur mycket som helst.
Fisktacos är en av favoriterna och kom ihåg att alltid köpa färsk fisk, då får du ett fantastiskt resultat. Servera som förrätt eller huvudrätt 🙂 

Annons


Ingredienser:
500-600 g gös
1 liter vatten
1 dl salt
svartpeppar
ca 2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
Frityrolja eller rapsolja

Gör så här:
Blanda vatten och salt så att saltet löser sig.
Lägg i fisken och låt rimmas i minst 30 min.
Byxa fisken (vet du ej vad det är, googla 😉 )
Skär sedan fisken i bitar, ca 2 x 2 cm. Salta och peppra.
Vänd sedan bitarna i mjöl sen i vispat ägg och till sist i panko.
Värm upp frityroljan till 190 grader (använd en gryta eller fritös).
Fritera inte alla samtidigt utan några i taget.
Fisken är klar när den är gyllene, det tar ca 2-3 min.
Låt rinna av på papper.

Servera med valfritt bröd, chilimayo, pico de gallo (tomat, koriander, silverlök), turkisk yoghurt, guacamole och picklad rödlök.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons