Annons

Annons


Glutenfri pizza med pata negra & prosciutto

Hej på er.
Jag har fått många frågor om ett bra recept på glutenfri pizzadeg så här kommer det. Du kan lura vem som helst att det är en vanlig pizzadeg. 😉

IMG_3071IMG_3076

Ingredienser:
2 dl vatten
1/2 paket jäst
1 msk fiberhusk
0.5 dl rapsolja
5,5 dl glutenfritt mjöl (gul förp. från Laila)
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Annons

Gör såhär:
Sätt ugnen på max och sätt in pizzastenen om du har en sån. (går bra med plåtar med)
Blanda 2 dl fingervarmt vatten med jäst och fiberhusk, gärna i en bakmaskin.
Tillsätt olja och låt sedan jäsa i cirka 15 minuter.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke och sätt på bakmaskinen och låt den gå i ca 10 minuter.
Känns den lite torr så tillsätt några matskedar vatten.
Jäs sedan degen i cirka 30-40 minuter.
Dela degen i två och kavla ut dom till runda bottnar på en mjölad bänk.
Förgrädda pizzorna i ca 2-3 minuter (dom ska inte få färg, bara bli fasta).
Har du ingen pizzasten så förgrädda dom på en plåt som är oljad.
Ta ut pizzan och bred på tomatsås och valfri topping & grädda i ca 4-5 min. Nedan kommer mina goda smaksättningar och även ett snabbt recept på tomatsås.
OBS! strö på vanlig riven ost i botten och sedan valfri topping. När pizzan är klar i ugnen ta ut den & fördela då ut mozzarella direkt.

Topping 1:
Patanegra salami
Riven ost
Gröna oliver
Mozzarella

Topping 2:
Lök
Prosciutto
Riven ost
Grönkål
mozzarella

Tomatsås:
½ tub tomatpuré
1,5 dl passerade tomater
1 st pressad vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 msk finhackad chili
Salt
Svartpeppar

Gör såhär:
Lägg alla ingredienserna i en kastrull och salta & peppra efter smak.
Låt stå och puttra på låg värme under lock tills pizzan har förgräddats.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons