Annons

Annons


Gnocchi med honungsglaserad kyckling

Hemmagjord Gnocchi är en svårslagen rätt, dessutom enklare än vad man tror.

Hej fina ni!

Idag bjuder jag er på ett recept på hemmagjorda gnocchi med honungsglaserad kyckling. (Det går även att köpa färdiga gnocchi i affären om man inte har tålamod eller tid, då går hela rätten väldigt mycket snabbare). För er som inte vet vad gnocchi är så är det pasta med pressad potatis i 🙂

Annons

11051311_10152631818740981_874465132_n

Gnocchi:
4-5 potatisar (mjölig sort)
2 dl durumvete
1 ägg endast gulan
Cirka 1 tsk salt

Sås:
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk smör
3 dl grädde
2 tsk sambal oelek
1 krm paprikapulver
2 tsk vinäger
Salt & svartpeppar

Kycklingfilé med honungsglaze.
2-3 stora kycklingfiléer
0,75 dl honung
1 tsk vinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Tillbehör:
1 burk svarta kalamta oliver
1 st hackad paprika
1 näve blad spenat
5-6 st hackade soltorkade tomater
1 dl riven pecorino.

Gnocchi:
Skala och koka potatisen. Pressa sedan potatisen i en skål eller varför inte direkt på en rengjord bänk.
Blanda sedan potatis, mjöl, äggula och salt till en deg. Degen skall inte var klibbig utan smidig så tillsätt eventuellt mer mjöl.
Dela sedan degen i fyra delar och rulla varje del till en rulle.
Dela sedan rullen i cirka 2 centimeter bitar och gör ett mönster med hjälp av en gaffel på gnocchin.
Koka sedan gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp, ca 2 minuter.

Sås:
Hacka löken och fräs den tillsammans med vitlöken i lite smör (utan att löken tar färg).
Tillsätt grädde, sambal oelek och paprikapulver.
Koka ihop i cirka 5 minuter.
Tillsätt rödvinsvinäger.
Smaka av med salt & svartpeppar efter smak.

Kyckling:
Blanda honung, vinäger, salt och peppar, pensla på kycklingen och stek (eller grilla) den i olja och smör tills den får en fin färg.
Lägg den i en ugnssäker form, pensla på mer honungsglaze och stek klart den i ungen på 125 grader tills den blir 66-67 grader.
Ta ut kycklingen och lägg den i folie och låt den vila i minst 5 minuter.

Blanda sedan gnocchi med såsen i en bunke/kastrull, tillsätt riven pecorino och garnera lite snyggt med kycklingen & tillbehören.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons