Annons

Annons


Godaste linssoppan

Hej godingar.
Ny vecka och nya möjligheter. Idag bjuder jag på ett recept på en fantastisk god linssoppa. Jag vet att många inte är så bekanta med linser och tycker det är svårt eller tråkigt att använda i matlagningen. MEN jag lovar att alla i familjen kommer att älska denna soppa. I grundreceptet är det crème fraiche i, men jag har bytt ut det mot kokosmjölk för en lite hälsosammare och fräschare soppa. Är man inte så förtjust i kokosmjölk så tycker jag att man testar det ändå 🙂 Min sambo kände inte ens att det var kokosmjölk i och det hade inte heller jag märkt om jag inte visste det 😛

Annons

Linssoppan

4 personer
Ingredienser:
2,5 dl röda linser
2 st lökar (gula eller röda)
2 st vitlöksklyftor
6 dl vatten
ca 400 gram krossade tomater
1 burk kokosmjölk (altnativt 2 dl crème fraiche)
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 st paprikor (gula eller röda)
1 st chili
2 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
Salt/svartpeppar
Ev lite honung och citron/vinäger.

Gör såhär:
Hacka lök och chili och fräs tillsammans med pressad vitlök, alla kryddor och linser i lite smör eller olja i en stor kastrull.
Blanda i krossade tomater, vatten, kokosmjölk och buljongtärningar.
Hacka paprika i små bitar och tillsätt.
Låt soppan koka i minst 10 minuter.
Smaka av med salt, peppar och eventuellet lite honung och syra om du tycker det behövs 🙂
Vill du ha lite tuggmotstånd så är soppan klar nu, men jag tycker att den blir godare om den får stå och sjuda i någon timma.
(Den är nästan godaste i matlådan dagen efter).

Servera med något gott knäckebröd.

sopppaaaa

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons