Annons

Annons


Hemmagjord sushi med friterad kräfta

Hej på er.
Då var det fredag igen! I helgen tycker jag att ni ska prova att göra egen sushi.
Denna sushi är kanske inte en sån sushi som man får i Japan, men den är riktigt god. Jag lovar inte, men jag tror att denna sushi även går hem hos er som inte gillar vanlig sushi 😉

Annons

4 personer

Ingredienser:
Ett startkit med sushi-tillbehör (finns i asiatiska hyllan, innehåller ris, risvinäger, bambuplatta, noriark, lite soja & wasabi)
ca 1/2 dl gari (inlagd ingefära, finns i asiatiska hyllan)
8 st kräftor
ca 30 st räkor
1/2 st gurka
1.5 dl chilimajonnäs
1 st avokado
1 st ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
5 dl frityr eller rapsolja
1 st lime
Ev. sesamfrön

Gör såhär:
Koka riset enligt förpackningen och låt svalna.
Skala räkorna och kräftorna, salta!
Vispa ägg och dubbelpanera skaldjuren, först vänd i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
Värm upp oljan till ca 190 grader.
Lägg i 1/2 av skaldjuren och fritera ganska snabbt. De ska bara precis få färg.
Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
Skär gurkan och avokadon i långa stänger ca 0,5 cm tunna.
Lägg sedan bambuplattan och lägg ett noriark med den blanka sidan nedåt.
Lägg på 1/4 del av det kalla riset och lämna ca 2 cm längst bort så att du kan försluta rullen.
Bred på ett lager chilimajonnäs.
Lägg sedan 2 kräftor på längden och även 2-3 st gurkstänger & avokado.
Rulla sedan ihop sushirullen och blöt de 2 sista cm med lite vatten så att nori-arket fastnar.
Skär sedan ca 2 cm tjocka bitar och lägg på ett fat.
Toppa sedan med en räka på varje bit, pressa över lite lime och strö över sesamfrön.

Ha nu en riktigt go helg, njut av varandra och massa god mat.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons