Annons

Annons


Kanelbullekladdkaka

Den perfekta kladdkakan för dig som inte har tid att baka kanelbullar. Den är försvinnande god dessutom!

Hej godingar.
På onsdag är det kanelbullens dag och såklart tycker jag att allt som kan firas, ska firas! Eftersom det är en onsdag och de flesta jobbar/studerar så kanske det inte finns tid för vanliga bullar så tycker jag verkligen att man ska testa att göra denna kladdkaka. Jag lovar att ni kommer att älska den!

Annons

12077097_10153023692165981_703704543_n12092701_10153023692175981_374261064_n

Ingredienser:
75 gram smör
50 gram vit choklad
2 st ägg
2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
2 ½ dl vetemjöl
200 gram mandelmassa
2 tsk kanel
Pärlsocker
Vaniljglass

Gör såhär:
Sätt ungen på 175 grader. 
Finhacka eller riv chokladen.
Smält smöret och rör i chokladen.
Rör ihop ägg och socker. Vispa ej!
Tillsätt mjölet och vaniljpulver och rör om.
Tillsätt smör & chokladblandningen och rör om.
Smörj en form med avtagbara kanter och pudra på vetemjöl runt om kanterna.
Häll på smeten.
Riv mandelmassan och blanda den med kanel. Tillsätt mer kanel om du önskar mer.
Tryck ner mandelmassan runt om som en spiral i kakan. (spara lite till servering).
Strö över pärlsocker.
Grädda i ungen i cirka 15 minuter. Det är lite svårt hur länge den skall vara inne beroende på olika ugnar. Men den skall vara kladdig/rinnig när den tas ut.

Låt kakan vila helst 30 minuter innan den serveras.
Servera med en kula vaniljglass och strö över lite riven mandelmassa.
Drick gärna ett glas mjölk till 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin