Annons

Annons


Kantarellpizza

Äntligen vankas det kräftskivor och dessutom skogen kryllar av kantareller. Denna pizza är verkligen perfekt som tillbehör på kräftskivan.

Hej godingar.
Här kommer ett recept på ett magiskt gott tillbehör till kräftskivan. Vill du göra en glutenfri botten så har du recept HÄR

2 st runda pizzor

Ingredienser:
25 g färsk jäst
1,5 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
1 tsk honung
2 krm salt
3,5-4 dl vetemjöl

Annons

4 dl färska kantareller (2 dl om dom är förvällda)
2 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta
1 st rödlök
2 dl riven ost (gärna någon lagrad)
1 st mozzarella
1 st citon
Ev. bladpersilja

Gör såhär:
Sätt ugnen på grill och max-temperatur.
Ställ in din pizzasten (om du har en sådan i god tid, gärna 2 h innan)
Smula jästen i en bunke och tillsätt det 37-gradiga vattnet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt olja, honung, salt och vetemjölet lite i taget. Men spara ca 0,5 dl lite utbakning.
Knåda degen för hand eller i maskin tills den är elastisk och fast.
Låt sedan jäsa i under handduk i minst 30 min.
Dela sedan degen på 2 och kavla ut till runda bottnar.
Förgrädda bottnarna i cirka 2 minuter. (inte så att dom får färg).
Ta ut dom och montera på toppingen.
Lägg kantarellerna i en stekpanna och stek dom med ca 1 msk smör, salta och peppra lite.
Blanda creme fraiche med en pressad vitlöksklyfta och smeta på bottnarna.
Strö på riven ost och fördela mozzarellan.
Salta och peppra.
Skär rödlöken i skivor och fördela den och kantarellerna på bottnarna.
Grädda pizzorna en i taget i ca 4 minuter eller tills dom fått en gyllene färg.
Ta ut pizzorna och toppa med persilja och några droppar pressad citron.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons