Annons

Annons


Knäckig äppelpaj med brynt smör & flingsalt

En äppelpaj som har det mesta! Brynt smör och flingsalt gör den magisk!

Hej på er.
Finns det något godare och enklare dessert än äppelpaj på hösten? Nej, jag tror inte det 🙂

IMG_2057IMG_2064

Ingredienser:
4 st svenska äpplen
100 g smör
1/2 dl sirap
1 msk grädde
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 tsk pressad citron (kan uteslutas)

Annons

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smöra en ugnssäker form.
Bryn smöret i en kastrull. (låt det smälta och när det börjar lukta nötigt och blir lite brunt är det klart).
Skala och kärna ur äpplena, skär dom i skivor och lägg i formen.
Blanda i sirap och grädde i smöret.
Tillsätt sedan havregryn, vetemjöl, bakpulver, flingsalt och citron om du önskar.
Blanda och kleta sedan på smeten på äpplena.
Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter. Pajen ska vara gyllene.

Servera med denna fantastiska vaniljsås:

Ingredienser:
4 st äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl socker
3 dl vispgrädde

Gör såhär:
Vispa äggulorna, vanligpulver och socker fluffigt med en elvisp.
Häll grädden i en annan bunke och vispa den ganska fast, men såklart inte åt smörhållet 🙂
Vänd sedan ner grädden i äggsmeten. Klart!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin