Annons

Annons


Knäckig & seg rabarberpaj med brynt smör

Den godaste rabarberpajen jag vet. Perfekt seg och knäckig. Hemligheten är brynt smör och ...

kondenserad mjölk 😉

Ingredienser:
ca 5-7 st rabarberstjälkar
3 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 krm vaniljpulver
1/2 dl grädde
1 dl kondenserad mjölk
125 g smör

Annons

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Smält smöret i en kastrull och låt det bli lite brynt.
Blanda i kondenserad mjölk och grädde.
Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med smöret.
Är den för rinnig så tillsätt lite mer havregryn.
Skala och skär rabarberna i mindre bitar.
Lägg i en ugnssäker form och häll över smeten.
Ställ in i ugnen och grädda i ca 30 minuter eller tills den är gyllene på ytan.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass, MAGI!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons