Annons

Annons


Krämig polenta med färsk korv & grönkål

IMG_2587 IMG_2588

Ingredienser:
6 dl vatten
1,5 dl vittvin
3 msk grönsaksbuljong
1 1/2 dl polenta
2 dl riven parmesanost
En klick smör
Salt och svartpeppar

Tillbehör:
4 stora kvistar grönkål
1 liten påse brysselkål
3 st färska korvar (jag hade salsiccia)
1 st gul lök
3 tsk pressad citron
Parmesan
Salt & svartpeppar

Annons

Gör såhär:
Koka upp vatten, vin och fond i en gryta. Tillsätt polentan och  rör om.
Låt  sedan sjuda utan lock i cirka 5-7 minuter.
Rör om ibland.
Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och smöret.
Smaksätt med salt & peppar.

Skär grönkålen i mindre bitar, finhacka löken och dela brysselkålen på två.
Lägg en klick smör i en stekpanna och tillsätt den färska korven som du har tagit av skinnet av och smulat sönder. Stek tills korven har blivit lite halv knaprig.
Tillsätt lök och brysselkål fräs i några minuter tills brysselkålen har fått en bra konsistens. (inte för mjuk).
På slutet så tillsätter du grönkål, citron, salt och svartpeppar.
Smaka av om du behöver mer citron, det ska vara ganska syrligt. Passar perfekt till den feta korven och osten.

Servera tillsammans med den goda polentan och strö över massa parmesanost.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons