Annons

Annons


Magisk viltgryta

Hej på er.
Idag bjuder jag er på ett supergott recept på en köttgryta med massa gött i. Den är enkel att göra men tar lite tid på plattan. Om du har en tryckkokare så går det riktigt snabbt 🙂

Ingredienser:
ca 600 g grytbitar av vilt. Jag använde hjort.
2 köttbuljongtärningar
1 tsk chiliflingor
2 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar
2 msk tomatpuré
5 st enbär
1 msk färsk oregano eller 1 tsk torkad
2 st lagerblad
3-4 dl rött vin
1 st burk passerade tomater
1 msk honung
4 st potatisar
2 st palsternackor
2 st morötter
Salt & svartpeppar

Annons

Till servering: gräddfil/turkisk yoghurt och ev ngt gott bröd.

Gör såhär:
Skär köttet i bitar och fräs i en gryta med smör/olja tills alla sidor har fått färg.
Tillsätt lök i klyftor, chiliflingor, tomatpuré och pressad vitlök, rör om.
Tillsätt sedan vin, passerade tomater, lagerblad, enbär, timjan, köttbuljongträningar och honung.
Häll ev på vatten så att allt är täckt.
Koka upp och sänk sedan värmen och låt grytan småkoka i cirka 1,5- 2 timmar. (tills köttet är mört)
Skala potatis, morötter och palsternacka.
Skär sedan i mindre bitar.
Tillsätt rotsakerna och låt koka tills dom är mjuka. Ca 15 minuter.
Servera i en djuptallrik med en klick gräddfil och något gott bröd.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons