Annons

Annons


Midsommarpizza på smördeg

En enkel & supergod pizza på smördeg med sardeller, potatis och massa annat gott att servera på midsommar.

Hej godingar.
Jag älskar midsommar, inte bara för att sommaren är här utan också för att det innebär blommor i håret, glada människor, vänner, kärlek, Värmland och självklart god mat och dryck.
Kom ihåg att högtider handlar om att umgås och ha det mysigt och inte att man ska stressa upp sig för maten!! Välj hellre enkla alternativ och hjälps för tusan åt 🙂

Annons

Denna pizza är verkligen superenkel och kan förberedas och bara slänga på det sista innan servering.

Ett annat tips är mina succéchips med löjrom


Ingredienser 2 pizzor:
2 st färdig smördeg (kavlad)
3 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
ca 8 st färskpotatisar (kalla)
ca 3 dl västerbottenost
1 st rödlök
1 knippe gräslök
1 lite burk sardeller
1 burk stenbitsrom eller löjrom

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka potatisen om du inte har över sedan dagen innan.
Rulla ut smördegen på plåtar och skär med en kniv runt 1 cm in från kanten som en ram.
Blanda 2 dl av crème fraichen med 1 vitlöksklyfta, lite salt och svartpeppar.
Fördela crème fraichen på pizzorna.
Fördela riven västerbottenost.
skiva potatisen i skivor och lägg på.
Dela sardellerna i mindre bitar och fördela på pizzorna. (tänk på att dom är ganska salta så man inte lägger för många)
Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter beroende på ugn. Pizzan är klar när den är gyllene.
Finhacka rödlöken och gräslöken.
Strö över detta på pizzan.
Toppa med små klickar crème fraiche och rom.

Går lika bra att servera varm som kall 🙂

KRAM

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons