Annons

Annons


Mini-tacos med två olika fyllningar

Hej på er godingar.
Som ni vet så brinner mitt mat intresse lite extra för det mexikanska köket så idag tänker jag ge er två recept på långkok med högrev som passar fantastisk bra att fylla sina tortillabröd med 🙂
Helt ärligt så tror jag att jag skulle kunna äta detta varenda dag, och nej det är inget krydd 😉

Annons

Första är en klassiska mexikansk chili och den andra lite längre ned är en med asiatiska smaker.

Mexikansk chili:
1 kg högrev
1 st gullök
4 st vitlöksklyftor
1 st anchochili
1 st chipotle
2 st torkad röd chili (om du inte hittar det ta chiliflingor)
1 st röd färsk chili
Färsk koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
4 msk honung
1 burk ljus lager
1/2 dl vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Lägg alla torkade chili i en gryta med 1/2 dl vatten och koka i cirka 1 minut.
Lägg chilin, lök, vitlök, 2/3 av den färska koriandern, alla kryddor i en mixer och mixa slät.
Tärna köttet i 2×2 cm stora bitar.
Sätt en gjutjärnsgryta på spisen och lägg i olja/smör och stek köttet i omgångar så att alla bitar så färg.
Tillsätt sedan ”chilimixen” och rör om.
Tillsätt sedan, öl, honung och vinäger.
Koka upp och sänk sedan värmen och stå och småputtra under lock i ungefär 3 timmar.
När köttet går att dra isär är det klart.
Ta bort locket och höj värmen lite om det är mycket vätska kvar, låt reducera ned lite grann.
Smaksätt med salt.

Asiatisk chili:
500 g högrev
1 st gullök
4 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad koriander
1 st ancho chili
2 cm ingefära
1 st röd färsk chili
1 msk misopasta (kan uteslutas)
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
1/2 dl vinäger
3 dl vitt vin
1 dl japansk soja
1 msk honung

Gör såhär:
Putsa och skär köttet i bitar.
Häll cirka 1 msk sesamolja i en gjutjärnsgryta och stek köttet i omgångar så allt får fin färg.
Lägg alla kryddor, ingefära, lök, vitlök, chilis och vinäger i en mixer och mixa till en ”pasta”.
Tillsätt sedan pastan i grytan och fräs i någon minut.
Häll sedan på vin, misopasta, soja, fisksås, honung, salt och peppar.
Låt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan får stå och småkoka under lock i cirka 3-4 timmar.
När det börjar närma sig servering så ta av locket och låt den underbart goda såsen få reducera ner så att det inte är rinnigt.

Servering:
Servera någon av dom goda chilin i små tacobröd (finnas att köpa om du inte orkar baka själv) och toppa med guacamole, koriander, turkisk yoghurt, picklad rödlök och lime.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons