Annons

Annons


Räkpasta

En enkel, annorlunda och lyxig pasta med räkor och portabello. En pasta som jag verkligen älskar på sommaren!

Denna pasta är såå himla god och dessutom enkel. Servera med ett gott vin och myskvällen är räddad.

Ingredienser 4 pers:
Pasta för 4 personer (jag använde Glenn Strömbergs scialatielli)
ca 250 g handskalade räkor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st portabello
3 dl vitt vin
5 dl grädde
1 st fiskbuljongtärning
1 st citron
Salt & svartpeppar
1-2 krm chiliflakes
1 bunt färsk dill
1 st pecorino
ca 10-15 små körsbärstomater

Annons

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Halvera tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja, salta & peppra.
Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pastan är klar. Håll koll så att dom inte bränns.
Koka pastan enligt förpackning.
Finhacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök.
Tillsätt finhackad portabello.
Tillsätt sedan vittvin och buljongtärningen och rör om.
Låt reducera ned tills ungefär 1 dl vin återstår och tillsätt då grädden.
Låt även grädden reducera ned till ungefär 2,5 dl återstår.
Tillsätt sedan 1/2 pressad citron och smaksätt med salt och svartpeppar.
Finhacka dillen och låt räkorna rinna av i ett durkslag.
När pastan är ”al dente”, häll av den i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen.
Häll gräddsåsen över pastan och rör om.
Blanda i räkorna och dillen och ställ fram direkt på bordet.
Låt middagsgästerna på riva på önskad mängd pecorino själv.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin