Annons

Annons


Salsicca pasta

En enkel och magiskt god pastarätt. Salsicca, svamp och parmesan, kan det blir godare?

Hej godingar.
Denna pasta är fantastisk god och enkel att tillaga. Den passar perfekt en lill-lördag som idag eller på helgen med ett glas rött till 🙂
Tänk på att en pastasås ska vara så smakrik och salt att den inte går att äta utan pastan eftersom pastan sedan ”späder” ut smaken.

Annons

Ingredienser:
pasta för 4 personer
3 st färska salsicca korvar
ca 10 st champinjoner
1 st gul lök
1 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 tsk vinäger
2 tsk honung
1 krm chiliflakes
Parmensan
Salt & svartpeppar

Gör såhär:
Koka pastan enligt förpackning. (Salta vattnet ordentligt).
Finhacka lök och vitlök.
Dra bort skinnet från korvarna och dra isär korvarna i små bitar.
Dela champinjonerna i skivor.
Fräs lök, vitlök och chiliflakes i smör i en stekpanna.
Tillsätt sedan korven och svampen, fräs i ca 5 minuter.
Tillsätt sedan grädde, vinäger och honung.
Låt stå och småputtra i ca 5-7 minuter, grädden ska reducera ner till hälften så att den blir mer krämig.
Salta och peppra ordentligt.
Riv parmensanost och tillsätt ca 1 dl i stekpannan.
Tillsätt sedan pastan i stekpanna och rör om.
Servera med ännu med parmesan och avnjut direkt, gärna med ett glas rött.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons