Annons

Annons


Silviakaka med äpple & brynt smör

Min favoritkaka i en helt ny tappning! Fylld med äpplen och en glasyr med brynt smör & citron, magi!

Hej på er.
Alltså den HÄR kakan!! Så sjukt god verkligen. Lova att ni testar i helgen 🙂

Ingredienser:
3 st ägg
3 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 st svenska äpplen

Annons

Glasyr:
2 st äggulor
200 g smör
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
1 msk pressad citron
1 dl kokos

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker med en elvisp tills det har blivit luftigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vatten, rör om.
Skala äpplena och skär i skivor.
Blanda med smeten.
Smöra en form ca 20×30 (häften så stor som en långpanna).
Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 18-25 minuter.
Använd en potatissticka för att se om den är klar.
Det ska inte fastna något på stickan när den är klar.

Glasyr:
Bryn smöret lite grann.
Tillsätt först socker, vaniljsocker och citron och rör om.
Rör sedan ned äggulor och ställ tillbaka på plattan.
Rör om hela tiden tills en fin konsistens.
Vänta sedan tills kakan har svalnat och bred på glasyren.
Toppa med kokos.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons