Annons

Annons


Vegetarisk moussaka

Min vegetariska variant på den grekiska klassikern moussaka. Jag har bytt ut köttfärsen mot linser, sötpotatis och massa annat gott. Perfekt med en hälsosam start på veckan.

Hej på er.
Då var det måndag igen och min sista semesterdag. Dagen till ära bjuder jag på ett riktigt hälsosamt och gott vegetariskt recept, enjoy!

Ingredienser:
1 st aubergine
1 st zucchini
1 st stor sötpotatis
2 st vitlöksklyftor
1 st rödlök
2 msk tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
ca 2 msk färsk timjan
3 dl röda linser
2 dl vitt vin
3-4 dl vatten
500 g krossade tomater
1 st parmesanost
1 st fetaost

Annons

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Pressa vitlök & finhacka rödlöken.
Lägg i en kastrull och fräs i lite olja/smör.
Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och timjan, rör om.
Tillsätt röda linser och rör om.
Häll på vinet, vatten, buljong och krossade tomater.
Smaka av med salt och peppar.
Sätt på medelvärme och låt små puttra i cirka 30 minuter eller tills linserna är mjuka.
Skiva aubergine, sötpotatis och zucchini tunt.
Jag rostade alla skivor i en torr stekpanna med lite salt (går snabbare i ugnen och blir lite godare)
Varva sedan skivorna med linsgrytan i en ugnssäker form, med aubergine i botten.
Toppa med mycket riven parmesanost.
Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter (tills sötpotatisen är mjuk).
Låt moussakan vila lite innan servering och toppa då med smulad fetaost.

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons